Du skal logge ind for at skrive en note

Teknologi er et middel, mennesket anvender til at genskabe og udvikle sine livsbetingelser - altså noget, mennesker anvender til at gøre tilværelsen nemmere eller bedre. Teknologi løser problemer.

Teknologi er også noget, mennesket har skabt - eller udviklet. Og udgangspunktet for teknologiudviklingen er et problem, eller en utilfredsstillende situation.

Det meste af den teknologi, vi omgiver os med, er udviklet og fremstillet i en virksomhed. Men hvordan foregår den teknologiske udvikling?

Når vi i historietimerne i skolen har hørt om den teknologiske udvikling, har vi ofte hørt om de store opfindere eller forskere, som James Watt, H.C. Ørsted, Louis Pasteur eller andre, der har opdaget noget, der har haft stor betydning for udviklingen af nye teknologier, og dermed for vores samfund.

Så forskning har betydning for teknologiudviklingen.

På den anden side er det jo ikke sådan, at al teknologiudvikling udspringer af ny forskning. I virksomhederne rundt omkring i verden sidder der folk, der arbejder med teknologiudvikling - og der bliver udviklet alt fra opvaskebørster til mobiltelefoner.

Så når vi forestiller os at teknologiudviklingen begynder med, at en forsker opdager noget nyt, hænger det måske sammen med de fortællinger, vi har hørt. Virkeligheden er en anden.

ISBN: 9788761625748. Copyright forfatterne og Systime A/S 2018